2015. június 26. 03:24 - Az 500 legjobb album 2 arca

324. Liz Phair – Exile in Guyville (1993)

liz-phair-exile-in-guyville-300x300.jpg

Dönci

Azt hiszem, az első számban hamis párszor a csaj. Ugyanakkor kellemesen affektál. A Glory is jó szám. Amúgy PJ Harveyra emlékeztet. A Mesmerizing is zseniális. Igazából tök hangulatos az egész lemez eddig. Ahogy énekli, hogy „I want a boyfriend” szívesen lennék a barátja. :) Egyébként is mekkora cím, az, hogy Fuck and Run. Óriási dalok ezek. :) Nagyon bejön. Ez eddig talán a legjobb szakítós-baszós lemez, amit hallottam. Bár tény, hogy hirtelen nem is tudnék másikat mondani. :)

A+ (10)

Love At First Listening Achievement

Lepa

Popra vagy countryra számítottam, de szerencsére ez egyik se. Inkább csak alternatív rock. Jó számok: Help Me Mary, Glory, Never Said. Van benne egy kis nirvanás hatás is (Soap Star Joe, Stratford-On-Guy). Jó még: Explain it to Me, Fuck and Run (elég demós a hangzás amúgy). A Divorce Song is jó. A Flower szövege nagyon brutál. Furcsa egy album, nem tudom eldönteni, hogy véletlenül jött-e össze neki, vagy tényleg van mögötte tudatosság, de végül is tényleg jó a színvonal. Csak pár számot hagytam volna le.

A- (8)

One Night Stand Achievement

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr897567328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása