2015. június 27. 03:23 - Az 500 legjobb album 2 arca

323. Alanis Morissette – Jagged Little Pill (1995)

alanis.jpg

Lepa

Egymás után két női előadó, ez is ritka ebben a játékban. Jó számok: All I Really Want, Perfect, Hand In My Pocket (a szájharmonikával mindig meg lehet engem venni). A „címadó” You Learn a fő sláger persze. De a Head Over Feet is majdnem ugyanaz a szint. Az egyetlen unalmas szám talán a Mary Jane. Illetve most valamiért nem jön be az Ironic se, világsláger létére. Az utolsó két szám is (nem számítva a 13-ast) kicsit uncsi. Kb. a tegnapi albummal állhatna ez egy szinten, csak poposabb, slágeresebb, nem feltétlenül a szó jó értelmében. Kicsit sablonos rockba meg át néha. Ezek miatt inkább hetes végül.

B+ (7)

Dönci

Az All I Really Want tökös kezdés, jól affektál Alanis is. A You Oughta Know meg gigasláger. És frankó is. A basszus is derekas, nem hiába az akkori RHCP-tagok játszották fel. A Perfect is frankó. Hú, a Hand in My Pocket nagy kedvencem. A Right Through You és a Forgiven is király. A You Learnt is nagyon szeretem. A Head Over Feet szintén nagy kedvencem. A Mary Jane az egyetlen gyengébb eresztés a lemezen, de az sem rontja le a 10-esről.

A+ (10)

Super Proud Owner Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr187567344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása