2015. június 28. 03:22 - Az 500 legjobb album 2 arca

322. The Cure – Disintegration (1989)

curedisintegration.jpg

Dönci

Stan szerint (a South Parkból) ez a világ legjobb lemeze. Nem is áll messze tőle. A Plainsong fergeteges kezdés, amelyet a Pictures of You egyenes ágon folytat. A Closedown is egy zseniális felvétel. A Lovesong a maga szövegi egyszerűségével együtt is egy csoda. A Last Dance-t régen nem szerettem, de egy ideje nagyon. A Lullaby is frankó darab. Hihetetlen, hogy 1989 legjátszottabb klipje az MTV-n, egyáltalán nem slágeres. A Fascination Street első „let's move to the beat” sorát nem tudom megunni. A Prayers for Rain is óriási. A The Same Deep Water as You is eléggé atmoszférikus. A címadó dal is ügyes. A Homesick és az Untitled volt a 2 kedvencem erről a lemezről korábban. 10 pontnál nem lehet kevesebb ez sem.

A+ (10)

Proud Owner Achievement

Lepa

Esős időhöz szól a nóta.* Ezen az albumon tényleg csak jó számok vannak – és még szép is a zene. Nem kérdéses az értékelése. Nem is emelnék ki semmit (bár a Homesick régebben nem tűnt fel, hogy mennyire király – talán azért, mert nincs rajta az LP-n...).

A+ (10)

Proud Owner Achievement

* Nyilván esett a hallgatás területén az adott napon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr667567364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása