2015. július 04. 03:16 - Az 500 legjobb album 2 arca

316. Nick Drake – Pink Moon (1972)

pink-moon_300x300.jpg

Dönci

Ezt hívják az angolszászok folk musicnak, ha jól tudom. Egyébként emlékeim szerint Nick Drake is öngyilkos lett. Nos, tényleg nem volt valami vidám a muzsikája, de amúgy tetszik. A Things Behind the Sun nagyon erős. Előtte a Horn is jó kis intermezzo volt. A Know-ra emlékeztet Tom McRae Lately's All I Know c. felvétele. Egységes hangulatú a lemez. És érdekes, hogy egy gitár szólal meg csak az összes számban. Nem sokszor hallgatnám ezt a lemezt amúgy, de örülök, hogy most megtettem. Kap egy hetest, mert igényesebb, mint az eddigi listán szereplő countryk.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Hornby „Hosszú út lefelé" c. könyvében Nick Drake-et hallgatnak az öngyijelöltek, csak tán nem ezt az albumot. Ennek fényében készülök rá. Amúgy jó a címadó kezdés. Sőt, mind jó, de összefolyik, ha nem koncentrálok nagyon rá. De kellemes zene. Talán még a Things Behind the Sun, ami kiemelkedő. Jól tud gitározni a srác, kíváncsi vagyok, éneklés közben is ilyen jól ment-e. Az utolsó szám is jó. Kicsit összeolvad az album, de mindenképpen jó zene, és biztos hallgatom majd még a jövőben. Megkapja a nyolcast.

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Pink Moon; Things Behind the Sun; From the Morning)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr207580396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása