2015. július 07. 03:13 - Az 500 legjobb album 2 arca

313. Eminem – The Eminem Show (2002)

eminem.jpeg

Lepa

No, akkor most ugorjunk röpke 30 évet! A hip-hop nem a kedvenc műfajom, de azért Eminemnek vannak jó megmozdulásai. Szégyen, hogy pont a fehér srácból lett a fekete műfaj legnépszerűbbje, de hát ez van. Jó számok: White America; Say Goodbye Hollywood; Without Me; Hailie's Song (nem is tudtam, hogy tud énekelni – valamennyire). Dögunalmas számok is vannak: Say What You Say, Dad's Gone Crazy. Az az igazság, hogy Eminem inkább szöveg- és rímművész, nem pedig zenei. A zene alapján biztos ugyanolyan rosszat kapna, mint a többi eddigi hip-hop, de felfelé húzza a kihallatszó zsenialitás. Ha nyugdíjas leszek, rászánom az időt, hogy végigolvassam a dalszövegeit hallgatás közben.

B (6)

Dönci

Hű, a White America az egyik legnagyobb Eminem-nóta evör. Ráadásul az „I'm just playin'/jokin', you know I love you” dalvég többször is visszaköszön az életműben. :) A Business refrénje is igazi slágergyanús téma. Hű, a Cleanin' out My Closet is visszatérő téma, és ez is egy rendkívül erős darab – igazából ezek, a saját múltjából táplálkozó, agresszív dalok sikerülnek mindig a legjobban. Ú, a Say Goodbye Hollywoodot majdnem elfeledtem, pedig mekkora királyság az is. :) A Drips rendkívül gyenge a többihez képest, szerencsére a Without Me visszarántja a lemezt. A Sing for the Moment-feldolgozás is frankó. A Superman jó, de kicsit hosszú. A Hailie's Song meg azért – valljuk be – kicsit nyálas. Az emlékeimben jobb lemezként élt ez. Ma már lehagynék róla 5-6 számot. Ha 50 perces lenne, biztos 10 pontot kapna. Főleg az olyanok miatt, mint a 'Till I Collapse. Így marad az erős hetes.

B+ (7)

Compulsive Buyer Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr687602570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása