2015. július 13. 03:07 - Az 500 legjobb album 2 arca

307. Nirvana – Unplugged in New York (1994)

nirvana-unplugged_300x300.jpg

Lepa

Ezt annyit hallgattuk anno, hogy némely számot jobban ismerem ebben a verzióban, mint eredetiben. Csupa jó számokat válogattak az albumra, beleértve a feldolgozásokat is. Azért érdekes, hogy három Meat Puppets-szám is rákerült, méghozzá ugyanarról az albumról. Mindemellett ez a lemez sok szempontból alap, leginkább azért, mert végérvényesen megismertette a Nirvanát azokkal is, akik nem bírták a torzított gitárokat, na meg megmutatta, hogy lehet akusztikusan is nagyot alkotni egy rockzenekarnak. Ha van olyan, hogy „gyengébb 10-es", akkor ez az. :) (Sokáig vacilláltam a 9-esen, de az utolsó két szám önmagában is teljesebbé teszi a teremtés egészét.)

A+ (10)

Dönci

Szeretem ezt a lemezt. Jól szólnak az átgyúrt dalok is. A feldolgozások is faszák. Főleg a The Man Who Sold the World. Az Oh, Me óriási kedvenc. Azt hiszem, előbb-utóbb ez is kell majd a gyűjteményembe.

A (9)

Compulsive Buyer Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr257618084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása