2015. július 22. 06:02 - Az 500 legjobb album 2 arca

299. Eminem – The Marshall Mathers LP (2000)

the_marshall_mathers_lp.jpg

Dönci

Úúúúúúúú, a Kill You-t mennyire imádom. :) Tök jó Eminemmel kiélni az agressziódat, talán ezért szeretem őt nagyon. A Stan gigasláger, és nem is véletlenül. Érdekes, mert csak most esik le, hogy a hiphop történetmesélős narratívája zeneileg valószínűleg a countrydalok szövegvilágára vezethető vissza. És bírom az ars-poeticáját is (ami minden második szám, pl. Who Knew, The Way I Am, The Real Slim Shady). Az a durva, hogy a featuring MC-k azt emelik ki, mennyivel jobb MC náluk a főszereplő (l. Remember Me?). Nagyon jól játszik a hangjával Eminem. Az I'm Back is mekkora királyság. A Drug Ballad disszonáns zongorája is tök ügyes. Az Amityville hangulata lóg ki talán leginkább a lemezről. Na jó, a Bitch Please II-ben az összes MC jól küldi. A Kim az egyik legjobb dala a srácnak (az „I love you”-ra rímelő „Fuck you!” mindig melegséggel tölti el a szívem). :) A hangjáték külön kiemelendő. Az Under the Influence is óriási. A Criminal is derekas a végére. Ezt nem gondoltam volna, de ma vajszívű leszek, és megadom a 10-est. :)

A+ (10)

Proud Owner Achievement

Lepa

A Kill You-t még nem ismertem, de egész tűrhető, meg vicces. A Stan nagy sláger volt, bírtam. A Who Knew zeneileg unalmasabb, a szövege közepes az alapján, amit kihallok. A The Way I Am se rossz szám. A Real Slim Shady pedig számomra a legnagyobb slágere. Utána jó pár érdektelenebb szám jön, bár amit Jennifer Lopezről énekel az I'm Backben, az durva. A B*** nem rossz, jó, hogy sokan rappelnek benne. A Kim se rossz. Azért nagyon top heavy volt az album, és zeneileg továbbra is nehezen tudom értékelni – zseniális szövegíró és -mondó Eminem, de ha egyszer végigolvasnám a szövegeit, nem hiszem, hogy többé akarnám zeneként hallgatni az albumait.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr977639582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása