2015. július 27. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

293. Weezer – Weezer (Blue Album) (1994)

weezer-blue-album300x300.jpg

Lepa

Megpróbálom objektívan értékelni az albumot, bár nagyon jól ismerem és szeretem is. A Jonas tökéletes nyitószám. A második csak simán jó, a The World viszont megint nagyon. A Buddy Holly meg '94 legnagyobb slágere volt számomra a Basket Case mellett. Klip nélkül is, de úgy meg végképp zseniális. A Weezer nagy dobása az volt, hogy a közvetlen poszt-Nirvana korszakban mertek poposak, dallamosak lenni, és mellőztek mindenféle felesleges keménykedést. A Sweater Song is király. A Surf Wax se rossz, a Say It Ain't So pedig még jobb. Igazi slágergyáros zenekar. Az In The Garage is sláger. A záró szám meg hiába hosszú, mint az állat, végig jó, sőt, a vége felé lévő dzsemmelés a legjobb. Csak azért nem tízes az album, mert zeneileg nem váltott világot, meg a hangzás kicsit garázsos, de amúgy minden szám jó rajta.

A (9)

Dönci

Hát, elég furák ezek a dalok. Mármint semmi kiemelkedő nincs bennük. Eddig nem értem, ez a lemez egyáltalán hogy került a listára. A Buddy Holly az első, ami megfog, de az se nagyon. A végére a Sweater Song is jó lesz. A Surf Wax America is jó, a lemez közepe tetszik. Az In the Garage szövege vicces, a szerkezete nem valami bika, bár a fúvósszekció aranyos. Az utolsó szám is jó. Most erre mit adjak, a fele lemez 8-as, a másik fele négyes. Átlag lesz.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr387656358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása