2015. július 28. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

292. The Mothers of Invention – We're Only in It for the Money (1968)

mothers_of_300x300.jpg

Dönci

De durva hangzás '68-ból. Már értem, miért istenítik Frank Zappát. Jók az átvezetések is. Ha a szövegekben nem jelenne meg, akkor sem lehetne tagadni, hogy drogok hatására született a lemez. A Flower Punk például mi a radai rosseb? :D És a Hot Poop cím vajh' honnan jött? Na, az utolsó szám konkrétan zajok összessége. Egészen fura lemez volt, nem tudom, mit adjak rá. Igazából tökre tetszett, de nem vagyok benne biztos, hogy egészében újra meghallgatnám, illetve abban sem, hogy tetszene, ha újra meghallgatnám. Mindegy, az első benyomás számít, kap egy izmos nyolcast. 9 lett volna, de az utolsó track lehúzta. Mivel nem Frank Zappa néven fut, ezért full virgint adok.

A- (8)

Full Virgin Listener Achievement

Lepa

Egyik lemezborítója rosszabb, mint a másik.* A zene olyan, mintha valaki a Beatles elszállós időszakát akarná parodizálni, csak sokkal gyengébb. Bizonyos idő után kifejezetten idegesítő, és nem is mindig nevezném zenének. A Flower Punk c. szám például micsoda? Vagy a Nasal Retentive...? Ez minden szempontból szörnyű lemez volt. Vagy csak rosszkor futottam bele – de nem emlékszem egy értékes hangjára sem.

D (1)

*Az albumnak kétfajta borítója van, amit a zenekar akart, az a Bors Őrmester-paródiás, a másik meg csak a zenekart ábrázolja, végül az utóbbi, alább látható borító lett a hivatalos.

mothers_of_300x300b.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr387656396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása