2015. július 29. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

291. The Smiths – Meat Is Murder (1985)

the-smiths-meat-is-murder_300x300.jpg

Lepa

Az albumkezdő téma izgalmas, egyből jó. Azért a jódli furcsa benne. Jaj, a másodikban is van jódli. Ezt leszámítva jók a számok. Az I Want the One… a legslágeresebb. Amúgy az összes szám jó gyakorlatilag, nekem Morrissey énekhangjával van egyedül bajom, még mindig nem tudok vele kibékülni, néha hamiskásnak hallom, de lehet, hogy csak túlságosan affektál. Más énekhanggal talán jobban tetszene, így hetes. Volt pár ismerős szám, szüzességi érdemérem nem jár. (Bónuszok: az I Misses You tetszik nagyon, biztos azért, mert instrumentális. :) A How Soon Is Now? meg jó, de kétszer egymás után nem kéne a lemezre még bónuszként sem. A Barbarism-ben meg vicces a „kutyaugatás".)

B+ (7)

The Smiths Little Expert Achievement

Dönci

Az első két szám kiváló. A harmadik úgyszintén. A How Soon Is Now? érthető okokból gigasláger. A Nowhere Fast is egy csoda (miért nincs meg nekem ez a lemez?). A Barbarism Begins at Home az első uncsibb darab. A címadó dal jó, bár a mondanivalójával távolról sem értek egyet. Kap egy izmos nyolcast.

A- (8)

The Smiths Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr237656720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása