2015. augusztus 04. 07:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

285. The Kinks – Something Else by the Kinks (1967)

somethingelsekinkscover.jpg

Lepa

Egyszer valahol hallottam, hogy a 60-as évek kérdése nem az, hogy Beatles vagy Stones, hanem hogy Kinks vagy Who. Hát, remélem, rászolgálnak erre a bókra. Az első szám elmegy. A Death of a Clown már kifejezetten jó. A Two Sisters kicsit melankolikusabb hangulatú, jó egyébként. Utána is csupa jó szám jön, pl. a Harry Rag. Jó, hogy meg lehet őket különböztetni elsőre. A Situation Vacant is király. A Lazy Old Sun és az Afternoon Tea is. Meg az utolsó kettő is, főleg a Waterloo Sunset. Ha jól számomlom, kb. két számot nem emeltem ki. Egy gyengébb Beatles-lemezzel simán felér. Erős nyolcas.

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Pedálember Achievement

Dönci

Az első szám nem valami bika, de a Death of a Clown nagyon nagy. A No Return is frankó. A Harry Rag meg óriási. A Lazy Old Sun kellőképp pszichedelikus. Az Afternoon Tea is derekas. Tök jól felvették a fonalat a bitlisszel. Az End of the Season viszont tiszta 50-es évek. Jó kis muzsika volt. Ér egy hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr647675332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása