2015. augusztus 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

275. Madonna – The Immaculate Collection (1990)

madonna-immaculate-collection_300x300.jpg

Lepa

Nem szeretem Madonnát, de ha már választani kell, a régi számai kicsit jobban bejönnek. Talán a Like a Virgin és a Material Girl a legjobbak. A La Isla Bonita is nagy sláger, jó benne a spanyolos hangulat. Azt hittem, ez újabb szám. A Like a Prayer is hírös, és nem is olyan rossz. Vagy már csak megszoktam ezeket, annyiszor hallottam. „It makes no difference if you're black or white" (Vogue) – szóval innen lopta Jacko! A vége felé pedig megjelenik a fülledt erotika (Justify My Love), de nem igazán értékelhető zeneileg. A sok nagy sláger miatt kap egy gyenge hetest, bár a válogatás eleve csalás ezen a listán.

B+ (7)

Madonna Little Expert Achievement

Dönci

Azért valljuk be, iszonyatosan nagy király slágereket írtak Madonnának a '80-as években. A Material Girlre nem lehet nem táncolni. A Live to Tell micsoda ballada (szemetek ezek a férfiak, szegény főhősnő pedig a nehéz úton tanulta meg ezt). Fú, lehet, hogy a kőkemény nosztalgiafaktor is benne van (a középső nővérem nagy Madonna-fan volt), de az erős nyolcas és a gyenge kilences között táncol a lemez eddig (a Like a Prayert hallgatom épp). Bakker, az Express Yourself is mekkora dal! A Rescue Me nem valami bika a végén. Mindenesetre a számok nagy része elképesztő hatással volt a mai popzenére (sajnos), ugyanakkor ezek még jó dalok. Azt hiszem, kiegyezünk egy erős nyolcasban.

A- (8)

Madonna Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr417693922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása