2015. augusztus 15. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

274. David Bowie – Aladdin Sane (1973)

david_bowie_aladdin_sane_300x300.jpg

Dönci

Jé, csak most esett le a címbeli szójáték. Mindegy, az első két szám nagy királyság. A Drive-in Saturday meg óriási sláger. És jó is. A Panic in Detroit is zseniális. A Time is kiváló. A Stones-feldolozás és a The Jean Genie sem rossz, de ez utóbbit túlhallgattam már. Az utolsó szám is derekas. Hm, izmos nyolcast ér.

A- (8)

David Bowie Little Expert Achievement

Lepa

Jó nyitás a Watch That Man. A címadó inkább csak elmegy. A Panic in Detroit tán ismerős. A Time beteges hangulata bejön, amúgy a többiben is pont kellő mértékű művészkedés és élvezeti faktor van. A Let's Spend the Night Together is ismerős. Jók a bluesos dzsemmelések is (Jean Genie). A lemez kiegyensúlyozott színvonalú, de ma már nem hangzik olyan nagy számnak, mint amilyennek a korában hangozhatott.

B+ (7)

David Bowie Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr977693950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása