2015. augusztus 22. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

267. The Beach Boys – The Beach Boys Today! (1965)

today.jpg

Lepa

Továbbra is 1965. A Do You Wanna Dance-et eddig csak Ramones-változatban ismertem, szeretem is nagyon. Így is jó. A vokálharmoniák csodálatosak a lemezen, lásd When I Grow Up. A Help Me, Ronda pedig igazán nagy sláger. Vicces a végén az elhalkulás, majd visszahangosodás. A Dance, Dance, Dance is egyfajta Ramones-előfutár, jó kis rakendroll. Az I'm So Young szövege vicces, ha jól értem, siránkozás, hogy a lírai én olyan fiatal, hogy nem házasodhat...  A She Knows Me Too Well harmóniái is zseniálisak. Megkap a lemez tőlem egy gyengébbfajta nyolcast, mert bár egyszerűnek tűnnek a számok, de az énekszólamok a végletekig kidolgozottak, fülbemászás területén a BB alapvető fontosságú zenekar.

A- (8)

Pedálember Achievement

Dönci

A Do You Wanna Dance? talán jobb a Ramones verziójában, de hangzásában méltóbb a Rubber Souléhoz, ha már egy évből valók. A Good to My Baby viszont tiszta '50-es évek. Aztán a többi dal is hasonló stílust képvisel. Ugyanakkor egyáltalán nem rossz kis tingli-tangli. Háttérbe tökéletes. A Help Me, Ronda (amelyik később Help Me, Rhonda lesz) azért elég uncsi a sok refrénnel. A She Knows Me Too Well idegesít. A végén a beszélgetés mit keres itt? Gyenge hatos lesz.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr917708378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása