2015. augusztus 29. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

260. Ray Charles – The Genius of Ray Charles (1959)

ray-charles-the-genius-of-ray-charles_300x300.jpg

Dönci

Hm, az első szám a címe miatt ismerős, Dr. Johnnak volt egy hasonló dala. Hát, ez is megvolt, háttérbe/kávézóba szólhat, magamtól nem tenném fel. Nincs is mit kiemelni. Erős ötös.

B- (5)

Lepa

Szerény albumcím. A Let the Good Times Roll mintha szerepelt volna már így vagy úgy a játékban. Jó szám. A második is, a harmadik meg annyira ugyanaz a hangnem, hogy azt hittem, a második folytatása. De mind hangulatos amúgy. A Deed I Do is jó. Bírom a fúvósszekciót végig, anélkül sokkal unalmasabb zene lenne ez. Így viszont szórakoztató, igényes, kávézóban biztos szólhatna, de talán még magam is beraknám, berakom majd. Mondjuk a vége felé azért kezd elég lenni, meg a szövegvilág se túl változatos (persze akkoriban még nem tudták, hogy a könnyűzene nem csak párkapcsolatokról szólhat). Ezért hetest kap a géniusz.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr747729436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása