2015. szeptember 09. 02:49 - Az 500 legjobb album 2 arca

249. Metallica – Metallica (1991)

metallica_black_album_300x300.jpg

Lepa

Végre egy kis igazán dögös gitárhangzás! Ez talán az eddigi legkeményebb album a listán. Kiemelkedő számok: Enter Sandman; Holier Than Thou; az Unforgiven természetesen (mekkora és milyen szép szám!); a Don't Tread on Me-ben is vannak jó momentumok. A Nothing Else Matters meg minden idők legszebb, metálzenekar által írt balladája. A My Friend of Misery is király. Simán megadnék egy 10-est erre a lemezre a jó számok miatt, de ingatag a színvonal, pár szám teljesen nyomtalanul tűnik el. A NEM és az Unforgiven miatt azonban nem lehet rosszabb annál, amit kapott.

A (9)

Dönci

Az Enter Sandman óriási világsláger, nem is véletlenül. A Sad But True mindig nagy kedvencem volt. A Holier Than Thou is húzós. Nagyon frankó. A The Unforgivenben meg van valami a priori. :) A Whenever I May Roam és a Don't Tread on Me is kajmánság. A Through the Never egyébként közepes a többihez képest. A Nothing Else Matters még mindig jó szám. Az Of Wolf and Man se rossz, de az is inkább közepes. A The God That Failed megint közepes. Értem már, hogy pár éve miért visszafelé játszották végig ezt a lemezt a koncerteken. :) A My Friend of Misery megint ügyes. A The Struggle Within is jó a végére. Hű, most bajban vagyok. Asszem, erős nyolcas lesz, nem kilenc.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr207765070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása