2015. szeptember 11. 02:47 - Az 500 legjobb album 2 arca

247. Bruce Springsteen – The River (1980)

bruce_springsteen-the_river_300x300.jpg

Lepa

Egyike azon ritka albumoknak az RS500-ról, amik a születésem évében jöttek ki. A Sherry Darling igazán jó, de a kezdő szám se volt rossz. A Hungry Heartból ki lehet hallani azért, hogy miért szánta a Ramones-nak. Kicsit dancing queenes egyébként a dallama. Az Out in the Street is lehetne Ramones amúgy. Hangulatosak ezek a számok, de nem vágom hanyatt magam tőlük. Meg kicsit hosszú ez a dupla album. I'm a Rocker: micsoda cím... amúgy hangulatos. Általánosságban az énekhang tök jó, de a számok néhol nyálasak, túl amerikaias, túl stadionos. A Stolen Car kicsit lassabb, balladisztikusabb, jó. A Drive All Night viszont már tiszta Bon Jovi. A végén elég durva elnyújtott, rekedt vonyítás van. Hát, expertségem ellenére nem kezdem jobban megkedvelni.

B+ (7)

Bruce Springsteen Little Expert Achievement; Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Dönci

A The Ties That Bind nekem bejön. :) És a Sherry Darling is tetszik. A Jackson Cage kicsit laposabb, a Two Hearts viszont megint tetszik. Az Indepenence Day is jóféle ballada. Na, ebben a Hungry Heartban nem hallom a Ramones-vonalat, nem csoda, hogy nem lett az övék. :) Az Out in the Street is kiváló. A Crush on You-nál volt jobb. A You Can Look elsőre nem működik, de az I Wanna Marry You igen. A címadó dal refrénje ismerős (buktam a virginséget), és egyébként tetszik is. A Point Blank is király, talán a lemez legerősebb dala eddig. A Cadillac Ranch nem annyira bika, sőt, talán a leggyengébb eddig. A második lemez érdekesen indul, mit mondjak. :) Az I'm a Rocker sem erős. A Fade Away megint jó. Fú, a Stolen Car is kajmánság. A Ramrod meg olyan, mintha Dire Straits lenne (vagy fordítva), de annak nem az erős vonulata. A The Price You Pay megint közepes. Az utolsó 2 szám is rendben van. Tipikusan rossz dupla lemez, amelyből egy igazán erős szimplát lehetne összehozni. Erős hetes lesz (pedig erős kilencesről indult).

B+ (7)

Bruce Springsteen Little Expert Achievement; Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr717765086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása