2015. szeptember 16. 02:42 - Az 500 legjobb album 2 arca

242. Nick Drake – Bryter Layter (1970)

nickdrake-bryterlayter.jpg

Dönci

Ez a lemez is jól nyit. A Hazey Jane II is jóféle. A One of These Things First is hibátlan. A Hazey Jane I is ügyes (bár a szerkezetet nem értem, miért van előbb a II). Ú, a címadó dal meg a Fly mekkora királyság. A Poor Boy kicsit valahogy kilóg nekem, de nem mondanám rossznak azt sem. A Northern Sky csak úgy elmúlt, de a Sunday jó a végére. Ezt szívesen hallgatnám máskor is. 9 pont.

A (9)

Nick Drake Little Expert; Similar Taste Achievement

Lepa

Nick Drake király, kezdek rájönni. Milyen szép ez az intró! A Hazey Jane II is jó. A harmadik nóta is. Inkább csak a rosszakat emelem ki, ha lesznek. Nincsenek. A „B oldalra” se fárad el az album, szépek, hangulatosak a számok. A címadó is király, a Fly is. A Poor Boyban még egy kis gospeles hatás is van. Hát ez jó kis album volt, az eddigi legjobb Nick Drake – biztos fogom hallgatni máskor is.

A (9)

Nick Drake Little Expert Achievement; Similar Taste Achievement; Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Intro, Hazey Jane II, Bryter Layter, Fly, Poor Boy)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr407786060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása