2015. szeptember 18. 02:40 - Az 500 legjobb album 2 arca

240. The Mothers of Invention – Freak Out! (1966)

freak.png

Dönci

Ez a lemez eddig nem akkora hatású, mint az előző. Szerintem. Legalábbis egyik dal sem különösképp kiemelendő. Jó, a Go, Cry… egész vicces volt. A You're Probably Wondering Why I'm Here szövege is mókás (már amennyit kiveszek belőle). A Help, I'm a Rock eléggé pszichedelikus (és monoton), de jó. Bottom heavynek tűnik a lemez. Az It Can't Happen Here viszont eléggé beteg meg a Monster Magnet is a végén, az durván idegesítő. Hát, nem is tudom, mi legyen. Talán egy erős négyes.

C+ (4)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Az előző MOI-album nagyon nem tetszett, de rosszkor is hallgattam. Most mondjuk megint hétfőre esik, de az első szám már jobb, mint a múltkori album. Az Ain't Got No Heart se rossz, de a vége felé van valami értelmezhetetlen csörömpölés. Na, a Brain Police már azt a fajta elszállást hozza, ami múltkor is volt. A Wowie Zowie viszont vicces. Az Any Way the Wind Blows meg egész konzervatív darab a többihez képest. A You're Probably Wondering Why I'm Here is elég vicces zeneileg és szövegileg is. A Trouble Every Day pedig – gondolom – szövegileg üthetett nagyot akkoriban. A Help, I'm a Rock megint idegesítő. Az It Can't Happen Here is. Ez nem is zene, hanem avantgárd baromkodás. Viszont néhol megelőlegezi a hip-hop műfaj kialakulását. Az utolsó szám meg 12 perc – szenvedés. Hú, de idegesítő néha. Ki szokott ilyet hallgatni rendszeresen? Hát, nagyon vegyes album – az értkelhető, sőt jó számok közé vegyült egy csomó idegesítő. Utóbbiak miatt 5-öst kap.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr527786118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása