2015. szeptember 23. 02:35 - Az 500 legjobb album 2 arca

235. Steely Dan – Can't Buy a Thrill (1972)

steely_dan-cant_buy_a_thrill_300x300.jpg

Lepa

Steely Dan már volt a listán, és viszonylag tetszett is. Nem egy kemény zene, de határozottan bejövős a nyitó Do It Again. A harmadik Kings is jó. Aztán átmegy hangulatos háttérzenébe, ilyen kocsiban hallgatós, nyári muzsika. És tipikusan amerikai. A Change of the Guard tetszik, van Dylannek egy hasonló című száma (annál ez talán még jobb is). Sajnos a záró megint nem nagy szám, és a lemez közepe is észrevétlen. Nem kiemelkedő lemez semmilyen szempontból – de nem is rossz.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Az első szám kellemes. A szintik kicsit olyanok, mintha a The Doorsból nyúlták volna őket. A Dirty Work meg a Kings meg akár Cat Stevens is lehetne. A Midnite Cruisernél már biztos, hogy hippik voltak. :) A Reelin' in the Years nekem nem jön be. Az már valahogy túl tingli-tangli. Vagy top-heavy, vagy hosszú távon unalmas a lemez, mert ezután egyik sem fog meg. Gyakorlatilag a B oldal feledhető. Kap egy ötöst.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr157804300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása