2015. szeptember 24. 02:34 - Az 500 legjobb album 2 arca

234. Madonna – Like a Prayer (1989)

madonna-like_a_prayer_300x300.jpg

Dönci

A címadó szám még mindig zseniális, 3 percnél tök jó gitárok és basszusok kerülnek elő. „Don't go for second best, baby" – milyen igaz, és mekkora király nóta az Express Yourself is. A Love Song se rossz, bár tény, hogy alulmarad az első két dalhoz képest (még Prince-szel együtt is), ráadásul '89-ben megjelent talán minden idők legjobb Lovesongja a Disintegrationön. :) A Till Death Do Us Part is tök jó, dallamos. A Promise to Try hangszerelése is nagyon király. A Cherish erős váltás utána, de tény, hogy frankó nóta. Fú, a Dear Jessie is bejön (zeneileg kicsit karácsonyi hangulatú a vonósok és csilingelések miatt). Az Oh Father se rossz, megvan a maga hangulata. Kíváncsi leszek, vajon 25 év múlva egy most aktuális slágerpoplemezt is az egekbe dicsérek-e majd? A Keep It Together megint gyengébb. A (Pray for) Spanish Eyes erős közepes. Az utolsó szám gitározása jó, de koncepció szempontjából nem értem. Kap egy izmos nyolcast.

A- (8)

Pedálember Achievement

Lepa

Rögtön az egyik legnagyobb Madonna-slágerrel nyit a lemez. Ettől még persze nem szeretem. Utána rosszabbak jönnek, a Till Death Do Us Part a következő értékelhető. A Promise To Try balladának egész tűrhető. A Dear Jessie se olyan rossz. Utána semmi érdekes. Az utolsó track meg szörnyű. Versenyben volt egy hatosért, de nem sikerült.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr387804330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása