2015. szeptember 27. 02:31 - Az 500 legjobb album 2 arca

231. Jackie Wilson – Mr. Excitement! (1992)

jackie_wilson-mr_excitement.jpg

Lepa

Három kérdés: a best of még talán OK, de hogy kerülnek 3 CD-s, 72 számos antológiák a listára? Ki az, aki ilyet beszavaz? És vajon ő hányszor hallgatta meg elejétől végéig az albumot életében? Amúgy ha jól látom, számos különböző verzióban létezik az album. Jó hangja van ennek a Jackie-nek, az tény, a Danny Boyban ezt meg is mutatja. Amúgy szokványos rakendroll és old school R'n'B számok követik egymást. Az I'm Wanderin' ismerős, bár lehet, hogy csak annyira tipikus a dallamvezetés és az akkordmenet. Utána a We Have Love olyan, mintha ugyanaz a szám lenne kis variációval. A To Be Loved nyálparádé. Huszonharminc szám után ellankad a figyelmem, nem ragad meg egyik dallam sem. Néha egy-egy durvább hajlításnál felkapom a fejem az énekre, pl. a Please Tell Me Why c. számban. Viszont ami meg idegesítő, hogy régen nem énekeltek semmi másról, csak a szerelemről. Micsoda fantáziátlanság! Mindenesetre ennyi zene meghallagatásáért járna minimum egy Little Expert Achievement... Az (I Can Feel Those Vibrations) This Love Is Real női vokáljai üdítően hatnak több óra után. 5-öst kap, mert rohadt hosszú. Lehetett volna belőle egy 2 CD-s hatos, vagy egy 1 CD-s hetes.

B- (5)

Dönci

72 számos antológia. Majd akkor írok, ha valami igazán kiemelkedik, vagy ismerem. :) A Danny Boy ismerős, biztos valami filmből, mert az '50-es évek zenéit csak e lista miatt hallgatom. :) A Right Now! tetszik. Az első lemez nem idegesít, de csak úgy elmúlik a háttérben. Eddig 5 pont. A (You Were Made For) All My Love operaénekes-női vokálja tökre feldobja a számot. Igazából egyre kevésbé tudom megkülönböztetni a számokat. Néha az egyik elhalkul, és jön egy újabb ugyanolyan. A 2. lemez így csak 4-es. A 3.-on ismét feltűnik a Danny Boy, így biztosan mindenki bukja a virginséget. :D Lehet, hogy mindenféle zenéből sok 72 dal, de az 51.-nél már nagyon hosszúnak érzem a cuccot. A (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher nagy sláger. És valahogy kellemes is most hallani. A Since You Showed Me How to Be Happy is tetszik. Két dal egymás után, ami jó, ez elég durva az eddigiekhez képest. :) Az Open the Door to Your Heart se rossz, úgy tűnik, a karrierje vége felé megtanult változatosabb számokkal dolgozni. :) A For Once in My Life-ról Szécsi Pál, Máté Péter és a táncdalfesztiválok jutottak eszembe. A This Love Is Mine akár a Boogie Nights filmzenéjén is helyet kaphatott volna. A 3. CD második felének izgalmasabb darabjai miatt kap egy erős ötöst.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr157804756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása