2015. szeptember 30. 02:28 - Az 500 legjobb album 2 arca

228. The Byrds – Mr. Tambourine Man (1965)

tamb.jpg

Dönci

A címadó dal nagy sláger, nem is véletlenül. Az I'll Feel a Whole Lot Better akkordmenetét nem nyúlta le a The Beatles a Here Comes the Sunhoz? A Spanish Harlem Incident az első gyengébb darab. A You Won't Have to Cry eleje meg tisztára I Saw Her Standing There. A Here Without You sem annyira bika. Utána is csak elmúlnak a számok, nem kapom fel semmire a fejem. Így erős ötöst érhet csak.

B- (5)

Lepa

Állítólag ez a félig-meddig feldolgozásalbum döbbentette rá Dylant arra, mennyivel több van a számaiban. A címadó tényleg kihozza az eredetiből, amit lehet, de hát az alapanyag is zseniális. Az I'll Feel a Whole Lot Better ugyanolyan jó. Azután a Here Without You a következő kiemelkedő, szépek a harmóniák. Az All I Really Want to Do megint egy király Dylan-szám, és nem is sikerült elrontaniuk. Ahogy a Chimes of Freedomot sem – de lehet, hogy csak elfogult vagyok. Mindezzel együtt az album hetest érdemel, mert tele van feldolgozásokkal, de az eredetijeik mindig jobbak, a saját számok meg nem maradnak meg elsőre.

B+ (7)

Pedálgyerek Achievement (Mr. Tambourine Man;  I'll Feel a Whole Lot Better; Chimes of Freedom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr457843456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása