2015. október 09. 02:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

219. U2 – War (1983)

u2_war_300x300.jpg

Lepa

A Sunday Bloody Sunday egy nagy sláger. A Seconds se rossz, a New Year's Day viszont jobb. Itt még hiányzik az a nyáladzás, ami miatt a későbbi U2-t nem bírtam megszeretni. Amúgy ez a NYD szerintem hatott (többek között persze) a Kaukázus korai korszakára (micsoda alliteráció). A Drowning Man hangulatában is van valami zseniálisan sejtelmes. Talán a The Refugee az első gyengébb szám. Aztán a 7-8. se túl nagy szám. A Surrender aztán visszahozza valamennyire a színvonalat. A zárás is szép. A közepén lévő botlás ellenére megkap egy nyolcast.

A- (8)

Dönci

A Sunday Bloody Sunday örök klasszikus dobriffel nyit. Kevés számot lehet ennyire felismerni a dobtémáról (most hirtelen csak a We Will Rock You, és a Nirvana Scentless Apprentice-e jut eszembe). A Seconds basszusa is nagyon király. A New Year's Day az egyik legjobb new wave-sláger a világon. A Like a Song... is fergeteges. A Drowning Man az első gyengébb darab. A The Refugee az egyik legnagyobb kedvencem (nagyon jó ritmusa van). A Two Hearts Beat as One is csak közepes. A Red Lights a fúvósszekcióval teljesen lelóg a lemezről. A Surrender is erős közepes. A „40" a végén azért megint csak őskajmánság. Ér egy gyenge kilencest.

A (9)

Proud Owner Achievement; Pedálgyerek Achievement (Seconds; The Refugee; "40")

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr907895816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása