2015. október 11. 02:17 - Az 500 legjobb album 2 arca

217. My Bloody Valentine – Loveless (1991)

my_bloody_valentine-loveless_300x300.jpg

Lepa

Kellemes kontrasztot nyújt a lágy női énekhang, és a folyamatos, torzítós zúzás. Elég telt a hangzás. A When You Sleep a kedvenc eddig. Utána az I Only Said is. A Sometimes talán a legslágeresebb. Eléggé túlcsordul a gitár, nehéz mellette hallani a többi szólamot és hangszert, de azért jó így. Elhallgatgatom ezt az állandó zsizsegést, duruzsolást. Amúgy nem volt ismerős elsőre semmi, de így is hoz egy nyolcas szintet.

A- (8)

Pedálember Achievement; Virgin Listener Achievement

Dönci

Mindig csak a nevét hallottam ennek a zenekarnak, ezért mindig valami loncsos vagy black metalnak képzeltem. Ehhez képest inkább dark wave (az első szám alapján). A Loomerről a későbbi Death in Vegas jut eszembe. Elég hangulatos szám az is. A To Here Knows When disszonáns hangjai szintén nagy hatással lehettek a Death in Vegasra. Eléggé elborult, de nagyon tetszik. Bár tény, hogy egy másik napon lehet, hogy pont ezért húznám le. Szóval ehhez is kell hangulat. Ugyanakkor az is tény, hogy a lemez keverése (nyilván koncepció szerint) eléggé távolivá teszi a dalokat, ami hosszú távon nem válik előnyére. Kicsit fáraszt a lemez a végére a monotonitás, de még így is nagyon erősnek érzem ezt az albumot. A What You Want lendülete még épp kellő pillanatban lép be. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr717895854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása