2015. október 13. 02:15 - Az 500 legjobb album 2 arca

215. Beastie Boys – Licensed to Ill (1986)

licensed_to_ill.jpg

Lepa

Dögös a kezdés. Szeretem ezt az albumot, „Meg is van” otthon mp3-ban. A She's Crafty a következő nagy sláger, és a  Posse in Effect is jóféle. Nem vagyok egy nagy raprajongó, de ezekkel a zúzósabb alapokkal teljesen más, így értékelhető. A Girls egy poénos pihenés az album közepén. A lemez csúcsa egyértelműen a Fight for Your Right és a No Sleep 'Till Brooklyn kettőse, utóbbi az egyik kedvenc BB-számom. A vége felé a Brass Monkey még királyos. A záró se rossz. Összességében mégis 8-as, mert vannak lehagyható számok a lemezen.

A- (8)

Concert Goer Achievement

Dönci

Na, ez végre hardcore hiphop. Kiváló gitárokkal nyitnak, érzékeny szkreccselés és jó MC-k jellemzik a Rhymin' & Stealin'-t. Kiváló kezdés. A The New Style is zseniális. A She's Crafty gyengébb az első kettőnél. A Posse in Effect pedig már rossz (még jó, hogy rövid). A Slow Ride-dal viszont visszahozzák a lemezt (és zavar, hogy nem tudom, honnan nyúlták a samplert). A Girls zseniális: ennyire fülbemászó xilofoneffektet ritkán hallani. A Fight for Your Right pedig emblematikus darab. A No Sleep... gitárjai is ügyesen épülnek a dalba. A Paul Revere ismét megmutatja, milyen remek MC-k ezek a srácok. A Hold It Now, Hit It megint gyenge, a Brass Monkey pedig csak közepes. A Slow and Low viszont megint nagyon erős. A Time to Get Ill kiváló zárlat. Izmos nyolcas lesz a végére ez a lemez.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr667959020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása