2015. október 17. 02:11 - Az 500 legjobb album 2 arca

211. New York Dolls – New York Dolls (1973)

nyd.jpeg

Lepa

Egy régi hiányosságot pótolok ezen album meghallgatásával. Tökösen kezd, ez tényleg proto-punk. Alapjában véve rock and roll, csak erőteljesebb énekstílussal és jó kis gitárnyűvéssel. A Trash már tényleg tisztára punk. A Bad Girl is király. Meg a Pills is. Sokat vacilláltam, de végül csak hetest kap, mert sűrűn nem hallgatnám: a maga korában ez nagyon tökös lemez volt, de ma már számos ilyen van, és zeneileg azért sokat nem újított, inkább csak felfrissítette az elfeledett rakendroll életérzést.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Dönci

Jók a sminkek a borítón, nehéz eldönteni, melyik férfi, melyik nő (ha nem tudnám, mi a való, legalábbis nehéz lenne). A Personality Crisis egyből a füledbe mászik. A Looking for a Kiss szintén slágeres. A Vietnamese Baby az utolsó harmadától lesz nagyon király, addig csak közepes. A Lonely Planet Boy és a Frankenstein kicsit lapos (és, ha jól értelmezem a szöveget, ők is keverik a dokit a szörnnyel). A Trash monotonitása viszont nagyon tetszik. A Pills megint jó, de a köztesek laposak voltak. A Private World elég ügyes. A Jet Boy közepes. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr627968628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása