2015. október 21. 02:07 - Az 500 legjobb album 2 arca

207. Pink Floyd – Wish You Were Here (1975)

pink_floyd-wish_you_were_here_300x300.jpg

Lepa

5 számos album, mik vannak! Egy laza 13 perces nótával kezd. Jó elvont, de király a hangulata. Nem is tűnt hosszúnak ez a Shine On You Crazy Diamond, igaz, ez még csak az első fele! :) Jó a Welcome to the Machine is, de a 6 és fél perc utáni része teljesen felesleges. Nagyon művészkedni akartak ezzel a „lekapcsoljuk a gépet" hanghatással. A Have a Cigar a maga öt percével az album legrövidebb és talán leghagyományosabb száma. De ez is nagyon hülyén ér véget, gyakorlatilag félbe van vágva. A Wish You Were Here egy szép ballada, nagy sláger; ez is azért hagyományosabb fajta. Aztán a záró számmal visszaevezünk az elvontság vizeire. Határozottan tudom élvezni ezt a fajta zenét is, hangulatomnál talált. De azért nem csoda, hogy pár évvel később bekövetkezett a sallangmentességet központba állító punkrobbanás. Kevesebb öncélú művészkedéssel egy 9-est is érhetne.

A- (8)

Dönci

A Shine On You, Crazy Diamond, part 1. nagy sláger (és hosszú is), viszont tök jó utazós muzsika. A Welcome to the Machine zenéje jó, az ének nem tetszik. A Have a Cigarnál már a zene sem. A címadó dal a leginkább rádióbarát felvétel. És mellesleg jó is. A Shine On You, Crazy Diamond, part 2. is egészen kiváló. De az egyes talán jobb volt. Kap egy hetest ez a cucc.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr367991669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása