2015. október 24. 02:04 - Az 500 legjobb album 2 arca

204. Cat Stevens – Tea for the Tillerman (1970)

cat_stevens-tea_for_the_tillerman_300x300.jpg

Dönci

A Where Do the Children Play? megalapozza a hangulatot, kellemes kis folk. A Hard Headed Woman nagyon király. A Wild World pedig egy meghallgatás után évekig ott dübörög az ember fejében. Mi ez, ha nem az aljas sláger definíciója? Mellesleg a világ egyik legjobb szakítós száma. A Sad Lisa zongoratémája és refrénje is egyből beeszi magát az ember bőre alá. (Ez képzavar vajon? Mindegy, így marad.) Utána a Father and Sonig kicsit leül a lemez, az viszont fergetegesen jó. A címadó a zárlatban zseniális, kár, hogy rövid. :) Még így is ér egy gyenge nyolcast.

A- (8)

Lepa

Elég kellemes,  lágy zene, olyasmi, mint Nick Drake. Jó számok: Where Do the Children Play, Hard Headed Woman és különösen a Wild World, amit ismerhetünk már „magától" vagy feldolgozásokból is. Hmm, a Sad Lisa és a Miles from Nowhere is jó, így eddig nincs rossz szám a lemez első felén. A But I Might Die Tonight viszont nem tetszik. Viszont a Longer Boatstól megint beindul a slágerparádé. Bár egy-két szám nem marad meg elsőre, de nem fárad el a lemez a végére sem, a címadó zárás is jó. Csak azért nem jobb nyolcasnál, mert nem érzem újítónak, illetve mert Nick Drake hangja jobb, tehát muszáj alá sorolnom. :)

A- (8)

Similar Taste Achievement; Pedálgyerek Achievement (Where Do the Children Play; Hard Headed Woman;Sad Lisa; Longer Boats)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr948013425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása