2015. október 25. 02:03 - Az 500 legjobb album 2 arca

203. Santana – Abraxas (1970)

santana-abraxas_300x300.jpg

Lepa

Jó a kezdés, szeretem az instrumentális zenét, ha igényes. Hmm, a Black Magic Woman szerzőpárosa Peter Green és Gábor Szabó. Amúgy nem rossz, meg az se, ami utána jön. De azért nem egy nagy abraxadabra. :) Végig kellemes, bár nekem (időnkénti tagadhatatlan virtuozitása ellenére) inkább kávézós háttérzene. Annak viszont kitűnő.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Jé, két egymást követő napon ismét ugyanaz az évszám látszik a lemezeken. Közben a Wikipédián utánajártam, mit jelent a cím. Érdekes választás. :D A Black Magic Womannel már magyar vonatkozás is került a listára. Mondjuk lehet, hogy egy Yonderboi jobban elfért volna, de így is helyére kerülhet a nemzeti öntudatunk. :D A Samba Pa Ti az első igazán kiemelkedő a lemezen. Addig csak háttérzenének éreztem, ami egy közepes értékelést vont maga után. Nem tudom, ez az egy dal felhúzza-e, majd kiderül. Maradunk egy baráti 6-osnál.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr388013441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása