2015. október 29. 09:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

199. Simon & Garfunkel – Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966)

simon.jpg

Lepa

Érdekes youtube-ról vinilt hallgatni… Az első szám rögtön ismerősen hangzik, biztos hallottam már. Durvák ezek a reneszánsz hatások benne. Az első három mind tetszik, főleg a Cloudy. Jó kis nyugis zene ez utána is. De szerencsére a lassú és nyugodt jellege ellenére nincsenek elnyújtva a számok. A Flowers Never Bend with the Rainfall is királyos, de rossz szám nem is volt addig a lemezen. A Simple Desultory Philippic elég dylanes, amúgy talán a legvadabb szám a lemezen, persze csak hozzájuk mérten. A szövege tele van utalásokkal (Dylanre is), majd megsasolom egyszer. A Csendes éj kombinációja az esti híradóval elég érdekes kísérlet a végén. Királyos lemez.

A (9)

Pedálember Achievement; Similar Taste Achievement

Dönci

Hű, de király az első (címadó) darab. Ezek a srácok durván értettek a harmóniákhoz. :) A Patterns is zseniális. A Cloudy is ügyes, de nem olyan jó, mint az első kettő. A Homeward Bound eleje jó, de a refrén (ez viccesen hangzik majd) túl kemény és slágeres a verzékhez képest. A The Big Bright Green Pleasure Machine és a The 59th Street Bridge Song (Feelin' Groovy) is nagyon jók, ez utóbbiban a furulya eléggé hangulatos. A The Dangling Conversation sem marad el a többitől: ezek ketten iszonyatosan nagy király arcok lehettek. Az A Simple Desultory Philippic (or How I Was Robert McNamara'd into Submission) egészen furcsa című dalban kb. az összes akkori világsztárt felsorolják – és rendesen hajaznak Bob Dylanre. A végén a Silent Night elég jó lett. Most tűnt csak fel, hogy ez egy keringő. Kap egy kilencest.

A (9)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr858027584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása