2015. november 03. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

194. Various Artists – Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era 1965-1968 (1972)

various_artists-nuggets_300x300.jpg

Dönci

Az első számmal buktam is a virginséget, mert a Summer Wine dallama tökre ugyanaz, mint a verzéé :) Amúgy elég király ez az I Had Too Much to Dream (Last Night). A Dirty Water c. dal is tök ismerős. Biztos valami filmből. A The Strangeloves egy az egyben a The Beatlesre hajaz. És rendkívül ügyesen csinálják. A The Knickerbockers pedig még inkább, csak egy korábbi korszakukra emlékeztetnek (a Help!-ig tartóra). A Mouse című felvétel pedig olyan, mintha egy Bob Dylan-dalt hallanék. A Moulty is ismerős a The Barbarians előadásában. A Castaways Liar, Liar c. száma kicsit más szintikkel egy az egyben new wave lenne. :) A Baby Please Don't Go akár egy The Doors-szám is lehetne, ha a gitár szinti lenne. :) A Blues Magoos Tobacco Roadja is egészen kiváló. A nem említett dalok is kellemesek a háttérben egyébként. Az utolsó 3 eldönti, hogy 6 vagy 7 pontot kap-e. Na, a Nazz Open My Eyes c. dala valóban pszichedelikus. A Magic Mushrooms pedig kellően drogos zárlatot tett a végére. :D Hetes lesz.

B+ (7)

Lepa

Kicsit (nagyon) félek ettől az albumtól. Elvontkodós hippizenére számítok, amit nagy mennyiségben nem bírok. A negyedik számig semmi érdekes. A Lies viszont tisztára Beatles, tudom, hogy mindent ahhoz hasonlítok, de ez tényleg 100% gombafej, még az énekhang is. Most már tudom, hogy a Knickerbockers a tökéletes Beatles-klón. A Respect meg ismerős szám, rá is jöttem, honnan: Otis Redding albumán már hallottuk. A Moulty a lemez első mélypontja. Utána viszont jó a Don't Look Back. A You're Gonna Miss Me is király. A Baby Please Don't Go is aranyos, ezek a hagyományos dolgok jobbak (a lemezcímmel ellentétben nincsenek azért túlnyomó többségben a pszichedelikus dolgok – szerencsére). Bár a szám végén van azért elborult jammelés bőven. Hatost kap, mert válogatás több előadótól, és mert mindemellett kevés a kiemelkedő nóta. Inkább kordokumentum ez az album, mint érdekes zenék gyűjteménye.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr638041434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása