2015. november 04. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

193. John Mayall with Eric Clapton – Blues Breakers (1966)

john_mayall_with_eric_clapton-blues_breakers_300x300.jpg

Lepa

Azért a blues műfaja sincs alulreprezentálva ezen a listán. Az Another Man eleje ismerős, de lehet, hogy csak alaptéma. A What I'd Say c. számban meg felbukkan a mindenki által ismert Day Tripper-riff. Némelyik szám nagyon-nagyon alap, nem viszi túlzásba a variálást, pl. a Ramblin' On My Mind. (Az is feldolgozás talán? Ismerős a címe.) Nekem elég átlagos blueslemez, persze jöhetne a duma, hogy a maga korában...

B (6)

Dönci

Az All Your Love tipikus blues, de ügyes gitárfutamokkal. Sajnos ez a Hideawayről elejéről nem mondható el, az sokkal sablonosabb. Szerencsére egy perc után beindul. A Little Girl nem jó, az Another Man viszont nagyon is. A What I'd Sayben csak a dobszóló ér valamit. Hm, igazából 20 perc nekem ma elég lenne ebből a muzsikából, a B oldalra gyarkolatilag elveszti a figyelmemet a lemez. Kap egy gyenge hatost, mert biztos jó, csak nekem sok ez a 40 perc most.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr428041466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása