2015. november 13. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

184. Sly & the Family Stone – Fresh (1973)

slyfamstone-fresh.jpg

Dönci

Mikronfonfejű színesbőrű úriember a borítón, az évszám pedig 1973? Ez csak diszkót jelenthet. Az In Time gitárprüntyögése tetszik. Az énekes meg akár Prince is lehetne (talán kicsit mélyebb a hangja, de nem sokban különbözik). Ez azért nagyon nem az én stílusom, de az If You Want Me to Stay zongorája tetszik. Viszont az is tény, hogy azt hittem, már legalább 20 perce hallgatom, pedig csak 8. :D A Frisky idegesít. Érzem benne, hogy próbálták hozni a gyerekcsinálós zenét, de valahogy pont azt a vonalát kapták el, amelyik az idegeimre megy. A Thankful 'n' Thoughtful ugyanaz pepitában. Hű, az I Don't Know-nál már nagyon unom a lemezt, pedig az a szám mág nem is idegesít. A Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) női énekhangja igazi felüdülés, viszont unalomba fullad az a nóta is. Na, a Babies Makin' Babies a végén mindent összefoglal, amit eddig írtam. Kap egy erős hármast.

C (3)

Terrible First Date Achievement

Lepa

Újabb egyszavas című popalbum. Csak ez ilyen régies pop, azaz R 'n' B. Így bolondok napján nem rossz ez a hangulat, szórakoztat ez a zene. Jó a srác hangja, többek között az If You Want Me To Stayben bontakoztatja ki. A Frisky is kellően bolondos. Ilyen zenéknél mindig a Bud Spencer–Terence Hill-filmek háttérzenéi jutnak eszembe. A Thankful 'n' Thoughtful is aranyos. A Keep On Dancin'  se rossz. Egyetlen bajom, hogy R 'n' B-ből nekem sok egy albumnyi. A Babies Makin' Babies vicces számcím, maga a dal se rossz. Az eddig hallott funkys árenbí-albumok közül ez a legjobb, kap egy gyenguci hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr418069338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása