2015. november 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

183. The Stooges – The Stooges (1969)

stooges.jpg

Lepa

Az utóbbi 8 hallgatási nap alatt ez a negyedk 1969-es album. Tényleg nagy év lehetett. Amúgy jól kezd az lemez. Az I Wanna Be Your Dog pedig legendás szám, megérdemelten. A We Will Fall keleties, szinte indiai hangzásvilága is nagyon király – tíz percig tart, de egyáltalán nem unalmas. Akármeddig elhallgatnám. A No Fun is király. A Real Cool Time és az Ann csak az előzőekhez képest gyengébbek egy picit, de megállják a helyüket. A Little Doll jó zárás, de azért a lemez második fele nem ér fel az elsőhöz (nem is lehet, mert az tízes lett volna).

A (9)

Pedálgyerek Achievement (1969; I Wanna Be Your Dog; We Will Fall)

Dönci

A nyitószámban egyből megörökítik, melyik évben készült a lemez. Egyébként tökre jók a gitárok meg a törzsi dobolás ebben a dalban. Az I Wanna Be Your Dog gigasláger. A We Will Fall érdekes kísérlet (meg ebben Iggy hagja tökre olyan, mint Jaggeré), azért kicsit hosszan időznek ezzel a számmal, nem kellett volna 10 percesre nyújtani, mert annyi nincs benne (legalábbis anyag nélkül biztosan nincs). Előbb kellett volna a vonósoknak jönnie, mert azok viszont tök jó ízt adnak a végén a dalhoz. A No Fun ismét egy klasszikusabb hangszerelésű dal, eléggé bejön. A Real Cool Time érdekes számcím a No Fun után. :) Csak annyira az nem erős darab. Az Ann pedig sajnos még gyengébb. A Little Doll nem rossz a végén, de az biztos, hogy top-heavy volt ez a produkció. Kap egy hetest azért.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr768069342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása