2015. november 18. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

179. The Rolling Stones – The Rolling Stones, Now! (1965)

the_rolling_stones-the_rolling_stones_now_300x300.jpg

Lepa

Ahogy látom, ez nem rendes sorlemez, hanem az első pár album összegző válogatása. Ahhoz képest nem eget rengetőek a számok, elég tradicionális rock&roll ez még. A Heart of Stone az első, ami úgy igazán bejön. A Mona hangulata is bejön. A Little Red Roostert pedig már ismertem, nem tudom, honnan – de ahogy látom, feldolgozás. A Surprise, Surprise nem rossz zárás. Összességében mégis ez az album tipikusan azt az arcát mutattja a RS-nak, amely alapján sose tudnám megérteni, miért váltak ekkora legendává.

B (6)

Dönci

Az Everybody Needs Somebody to Love jó kezdés (és szerintem ismerem is valahonnan). A Down Home Girl viszont uncsi. A Heart of Stone jó kis ballada, de elég lenne belőle másfél perc. :) Utána sorban érkeznek a semmitmondó darabok. Egyikre sem tudok odafigyelni, csak elmúlnak a háttérben. A Pain in My Heart a következő, ami feltűnik, de az is idejétmúltnak hat. Főleg, ha arra gondolok, hogy ebben az évben jött ki a Rubber Soul is. A Little Red Rooster is ismerős. A Surprise, Surprise is ismerős valahonnan. Ráadásul az nem is rossz. Az első és az utolsó szám tehát jó. Szóval azt hiszem, a legjobb, ami erről a lemezről elmondható, hogy nem hosszú. :D Ez talán egy fokkal jobb a Fleetwood Mac első lemezénél.

C+ (4)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr948079192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása