2015. november 21. 09:49 - Az 500 legjobb album 2 arca

176. Funkadelic – One Nation Under a Groove (1978)

funkadelic_one_nation_under_a_groove_300x300.jpg

Dönci

Ajjaj, a címadóból ítélve hosszú lesz nekem ez a lemez is. Valahogy ez megint az a diszkó, amelyik rendkívüli mértékben messze található az általam elviselhető muzsikák halmazától. A Groovallegiance viszont életem egyik legkellemesebb koncertélményének, a Ska Cubanónak emlékeit idézi, ugyanaz a hangulat kapott el. A végén kiderül, hogy van remény. :) A Who Says a Funk Band Can't Play Rock?! eléggé ügyes, nyúzzák a gitárokat rendesen benne. Utána pedig jön minden idők leghülyébb dalcíme: Promentalshitbackwashpsychosis Enema Squad (The Doo Doo Chasers). Ez már annyi szempontból vet fel kérdéseket, hogy részletezni is sok lenne. :D Ráadásul a szövege sem bánik kesztyűs kézzel a hallgatóval: „The world is a toll-free toilet" – és ez csak az első sor. Mindez pedig lágy női vokálba csomagolva. Azért a végére fárasztó lesz ez a szám rendesen. A Chollynak a végén van húzása. Kap egy hatost. (A bónuszok közül a Lunchmeataphobia (Think! It Ain't Illegal Yet!) című darabot muszáj meghallgatnom, hiszen ez a világ második leghülyébb dalcíme. :D)

B (6)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Nos, vágjunk bele egy újabb Funkadelic-lemezbe. A Maggot Brain anno nagyon tetszett. Ez se rossz, főleg a 3. szám, a Who Says… kiemelkedő. Ez milyen számcím már utána? Promentalshitbackwashpsychosis Enema Squad (The Doo Doo Chasers). Az egész eddigi listán a leghülyébb cím. Amúgy tűrhető ez is, de nem kiemelkedő. Kicsit hosszú belőle a 10 perc. Az Into You mély basszus énekhangja királyos. A Cholly nem rossz. A 3 bónusz szám közül a Lunchmeataphobia kifejezetten tetszik, a P.E. Squad 2. verziója nem annyira nagy szám, a Maggot Brain viszont zseniális élőben is. Egy erős hetesre érdemes az album mindent összevetve.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr648096088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása