2015. november 22. 19:25 - Az 500 legjobb album 2 arca

175. Aerosmith – Rocks (1976)

aerosmith-rocks_300x300.JPG

Lepa

Na, vajon ismerni fogok-e valamit erről a régi Aerosmith-albumról? Amúgy itt még elég tökösen szólnak, félúton a Rolling Stones és az AC/DC között. Nem rossz az első 3 szám, de nem is kiemelkedő – a Rats in the Cellar talán a legjobb, szeretem a szájharmonika-betéteket. A Sick as a Dog is jó. Nem egy világmegváltó album, de hangulatos, most valamiért bejön ez a zene. A Nobody's Fault se rossz egyáltalán. A záró Home Tonight kicsit megelőlegezi a későbbi nagy slágeres balladákat. Nem egy rossz album, de azért a legfelsőbb kategóriát nem érdemli meg.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Rats in the Cellar; Sick as a Dog; Nobody's Fault;Home Tonight)

Dönci

Hű, de mennyire tökösen nyitnak, a Back in the Saddle eléggé király. (Mellesleg ismertem is korábbról, csak a címe nem rémlett.) A Last Child is tökre frankó, Joe Perry nem semmi szólót nyom benne. A Rats in the Cellar néhol már majdnem punk (csak több akkorddal). :) A Combination a többihez képest viszont eléggé uncsi. A Sick as a Dog megintcsak óriási hangulatot hoz. A Nobody's Faultból kiderül, honnan merített a Guns 'n' Roses. A Get the Lead Out is tipikus Aerosmith-nóta, ezért ez is eléggé bejön. Jó irányt képviseltek/képviselnek szerintem a zenei színtéren. A Lick and a Promise viszont csak közepes, és az utolsó is. Mindenesetre 8 pontra így is jó.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr678096828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása