2015. november 24. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

173. Bob Dylan – Desire (1976)

bob_dylan_desire.jpg

Lepa

Ez megvan lemezen, és ahányszor hallgatom, mindig jobban tetszik. Nem is tudok kiemelni számot, egységesen jó a színvonal, bár hangulat kell hozzá, ez kicsit elmélyülős album (már csak a számok hossza miatt is). A Joey biztos jó. :) A Romance in Durango és a Black Diamond Bay is – nem mintha az album eleje rossz lett volna. Tényleg kár volt kiemelnem bármit is, ez egy egységes egészként „fogandó föl”. (Hozzátenném, a záró Sara egy nagyon szép ballada.)

A- (8)

Bob Dylan Real Expert Achievement; Proud Owner Achievement

Dönci

A Hurricane elég jól nyitja a lemezt. Tök ízléses hegedű megy alatta. Ráadásul bejön a történetmesélés is: nem is tűnt 8 és fél percesnek. Az Isis sem rossz, de valahogy azt érzem, lehetne lendületesebb, főleg a Hurricane után. A Mozambique csak úgy elsuhant, semmi extra. A One More Cup of Coffee (Valley Below) viszont zseniális, a női vokál különösen jó hangulatot hoz. Kedve is lesz az embernek tőle kivándorolni a világból, és remetének menni. (Ezt bóknak szántam.) Az Oh, Sistert kicsit tölteléknek érzem. A Joeynak vannak elég jó részei, viszont nem annyira átütő, mint a Hurricane volt, tehát ezt néha hosszúnak érzem. A Romance in Durango spanyolos hangulata bejön, de az is kicsit hosszú nekem. A Black Diamond Bay rendben van, de az is hosszú lesz a végére. Kicsit mintha túltolta volna ezt a lemezt Bob bácsi. A Sara a végén szerencsére kellőképpen frankó. Megint bajban vagyok a felemásság miatt. Legyen egy hetes.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr968103444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása