2015. november 26. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

171. Rod Stewart – Every Picture Tells a Story (1971)

rod.jpg

Lepa

Az első szám nem is olyan rossz, bulizenének jó. Utána se annyira rosszak a számok, mint amire számítottam. :) Az Amazing Grace-t énekeltem, amikor énekórára jártam, egy szép tradicionális dal. Azért vannak ügyesebb feldolgozásai is. A Tomorrow Is A Long Time is jó. A vége felé azért kicsit elveszítem az éreklődésem, de a záró Reason To Believe tetszik, meg hát jó Stewart bácsi hangja. Ez egy közepesen jó album.

B+ (7)

Dönci

Az első, címadó szám tök hangulatos. Nagyon kellemes kis rock 'n' roll, ráadásul Rod karcos hangja nagyon illik hozzá. Seems Like a Long Time: az ilyen típusú countryk azért bejönnek. Bár kíváncsi lennék, mennyire tetszene, ha más énekelné. A That's All Right viszont eléggé sablonos, koncerten viszont valószínűleg működőképes. De a lemezen legalább egy perccel később ér véget, mint kéne. Az Amazing Grace-feldolgozás eléggé ügyes, és bukom is vele a virginséget. A Tomorrow Is a Long Time viszont megint kicsit szokványos. A tipikus westernhangulatra játszó country. A Henry közjátéka tetszik, viszont a Maggie May egy elég gyenge country-pop darab, ami ráadásul el van nyújtva. A Mandolin Wind zeneileg rendben van, viszont 2 percnél tovább azt sem tudom hallgatni. Ehelyett 5 percet kapok belőle. Az (I Know) I'm Losing You gitárjai viszont kellőképpen tökösek, eddig egyértelműen ez a lemez csúcspontja. A dobszóló a végén pedig óriási. A Reason to Believe erős közepes a végén. Azt hiszem, az én listámon is eggyel lesz jobb Todd Rundgrennél a jó pillanatok miatt.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr618113596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása