2015. november 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

167. Elvis Costello – My Aim Is True (1977)

elvis_costello_my_aim_is_true_300x300.jpg

Lepa

Na, ez megvan lemezen. Az első szám király sláger, csak túl hirtelen ért véget. Utána (Miracle Man, No Dancing) is slágerparádé az album, minden számát szeretem. Ami kiemelkedő, az – a talán leghíresebb Costello-dal – az Alison. Na meg a Red Shoes, ami talán még jobb is. Meg a Less Than Zero. Hát igen, ilyen egy jó album. Talán a Mystery Dance az egyetlen gyengébb szám, helyesebben csak túl sablonos rock and roll. Az I'm Not Angry megint király. A Watching the Detectives, ha jól tudom, bónusz (a bakeliten nincs is rajra), de királyos szám, egy kis reggae mindig jól jön. De enélkül is ér egy jó kis A-t az album.

A (9)

Proud Owner Achievement

Dönci

Az első darab hangulatos, de csak a háttérben, nem hiszem, hogy magamtól sokszor hallgatnám. A Miracle Man szintén olyannak indul, de a végére meggyőz, kár az elhalkulós befejezésért. A No Dancing viszont tök jó kis popszám. Amit értek a Blame It on Cain szövegéből, az meggyőző, így már a slágeres hangvétel is jobban tetszik. Mellesleg dicséretes, hogy minden dal szerzője az előadó maga. A „címadó" Alison gitározása tök jó, aljas egy sláger. Érzem, hogy nyálas, de nem tudok neki ellenállni. :) A Sneaky Feelings is frankó. A Watching the Detectives eddig a leginkább zseniális darab. A reggae is olyan, mint a country – egy szám egy lemezen feldobja azt, sok viszont unalmassá teszi. Ez itt tökéletesen van pozicionálva. Ahhoz képest, hogy 6-osról indult nálam a lemez, már 8 pontnál jár. Utána azért jön egy feledhető darab, a Mystery Dance viszont ismét új ízt hoz a lemezre a klasszikus '50-es évekbeli hangzásával. A Pay It Back megint unalmas, az I'm Not Angry viszont zseniális. Eléggé hajmeresztő ez a minőségingadozás egy albumon belül. A Waiting for the End of the World valóban a Twist & Shout és a La Bamba akkordmenetével indul? (Szerintem igen, úgyhogy nem leszek virgin.) Amúgy jó kis zárás, de nem kiemelkedő. Végül hét pontot szavazok meg a lemeznek.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr68124966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása