2015. december 08. 18:57 - Az 500 legjobb album 2 arca

159. T. Rex – Electric Warrior (1971)

trex.jpg

Lepa

Hosszú ideje az első előadó, akinek a neve se ismerős. Nem rosszul kezd az album. A második szám nyugisabb, de nem rossz az se. A Jeepster igazából majdnem korabeli tánczenének tűnik. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e. A végére már inkább nem. A Bang a Gong (Get it On) is elég táncolós, talán eddig az jön be legjobban. Mégse eszementen kiemelkedő, csak kellemes. A Girl viszont valamiért idegesít. Egy nem működő akusztikus balladának tűnik. A Life's a Gas egész jó. A Rip Off-fal nem sok mindent tudok kezdeni. Olyan kaotikus némely szám! Azt hiszem, nem érdemli meg a hetest összességében a lemez – magamtól biztos nem hallgatnám.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Dönci

Fú, mekkora királyság a Mambo Sun – iszonyatosan hangulatos, egyből a bőröd alá mászik. Az ének nagyon szuggesztív, a gitárok pedig pont a megfelelő torzítással karistolnak. A szóló meg zseniális, egyszerű, mégis nagyon működőképes. Ez a dal önmagában 10-es, akkor is, ha elhalkulással ér véget. A Cosmic Dancer is hangulatos (főleg, hogy brit angollal, „dánsz”-nak ejtik), de nagyon magasan volt a mérce az első dal miatt, amelyet azért nem sikerül megugrani. Mondjuk így legalább 8-as az a dal is. A Jeepster dallamvezetése klasszikusabb vonalat követ, ezért – bár slágeres – kevésbé jön be. A Monolith énekhangja ismét kicsit aljas, ezért nagyon tetszik. Jé, a Get It ont ismerem, akkora sláger, hogy jó sok filmbe bekerült (talán még reklámzene is volt). Sőt, a Planet Queen is ismerős nekem. A Girlt pedig akár David Bowie is énekelhetné, kellőképpen fülbemászó. A The Motivator szintén tiszta glam rock, és az is eléggé hangulatos. A Life's a Gas is zseniális – nem is értem, miért nem hallgattam T-Rexet eddig. A Rip Off is hatalmas a végén. Hát, szerintem ér 9 pontot ez a produkció.

A- (9)

Pedálember Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr288149604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása