2015. december 09. 01:58 - Az 500 legjobb album 2 arca

158. Kiss – Alive! (1975)

kiss_alive_album_cover.jpg

Dönci

Hangulatos dalok követik egymást, bár a meló mennyisége miatt nem nagyon tudok koncentrálni. Az biztos, hogy a Got to Choose-t már hallottam. A Firehouse is ismerős, és jó is. De a többi sem volt rossz köztük. A Parasite riffje nagyon ütős. A Százerer év dobszólója is odavág. A Black Diamond ú-ú-zása nem kéne azért az elején, de a gitárokkal támogatva már nem para. Rock Bottom – azért Eminem ugyanilyen című dala jobb. :) A Rock and Roll All Nite nem annyira meggyőző, bár a közönség tapsoltatásához kétség kívül ideális. Hát, a vége miatt kap egy hetest, amúgy 8-ról indult.

B+ (7)

Lepa

Tökös akar lenni, de inkább csak keménykedő a kezdés – mai füllel persze, akkor ez biztos hasított. A második szám is elmegy, a Got to Choose gyengébb. A Firehouse jobb, lehetne akár AC/DC-szám is. A Parasite a leggagyibb eddig. A She vadsága az első lemez végén bejön. A második lemezen kicsit félek a 100,000 Years 12 percétől. Hmm, dobszóló van a közepén. Annyira nem nyűgöz le. Aztán meg egy elég gagyi közönségfeltüzelő duma (ki szeret partizni, ki szereti a rakendrollt). Persze működni működött. A visszataps után a Rock Bottom jól kezdődik. Aztán az is átmegy sablonosba. A Cold Gin előtti konferansz is szörnyű. Amúgy az a szám is tiszta AC/DC, ismerős is. A Rock and Roll All Nite elég nagy sláger lehetett, de nekem az is gagyinak tűnik. Hát nem tudom, ez az album nekem mai füllel inkább bohóckodás, mint vagányság. Egy-két kiemelkedő pontja volt csak.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr138149634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása