2015. december 17. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

150. Bruce Springsteen – Darkness on the Edge of Town (1978)

bruce_springsteen-darkness_on_the_edge_of_town_300x300.jpg

Dönci

A Badlands tökre tetszik, függetlenül attól, hogy olyan, mintha Bruce mélyíteni próbálná a hangját, de az nem jönne össze. Hű, az Adam Raised a Cain nagyon meggyőző. A Something in the Night dobos kiállása eléggé jó, de a dal többi része sajnos csak erős közepes. A Candy's Room aranyos, a Racing in the Street pedig zseniális ballada. A The Promised Land is hangulatos, most valahogy bejön az is. A Factory is tetszett, de a Streets of Fire nem. A Prove It All Night is elég ügyes. A címadó is okés a végén. Kap egy gyenge nyolcast, mert nekem tetszett.

A- (8)

Bruce Springsteen Medium Expert Achievement

Lepa

Ezt a Badlandset rögtön ismertem valahonnan. Nem rossz, az Adam Raised a Cain már nem annyira üt. A Something in the Night szinte már Axl Rose-os vokált mutat. A Racing in the Street megint ismerős. Sajnos túl hosszú, pedig volna benne potenciál. A Promised Land akár Bob Dylan is lehetne, igaz, csak a középkategóriásabb fajtából. A vége felé ellaposodik a lemez – minden számban van egy két jó sor vagy dallam, de mégis összefolyik a végére. A Prove It All Night például olyan, mint bármelyik másik. A címadó/záró számot is ismerem, vagy csak az is ugyanolyan, mint a többi. Nagyon tipikus, és sajnos tipikusan tingli-tangli. Jobban szeretem az egyszerűbb, kevésbé meghangszerelt számait, ez az album nem tud hatni az érzéseimre.

B (6)

Bruce Springsteen Medium Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr738169574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása