2015. december 21. 01:46 - Az 500 legjobb album 2 arca

146. Jefferson Airplane – Surrealistic Pillow (1967)

jeffair.jpg

Dönci

Na, ez a lemez is indulhat a leghülyébb cím versenyén. A betyárját, a She Has Funny Carst ismerem rögtön – nem mellesleg kiváló nóta. Jé, a Somebody to Love-ot ők is feldolgozták. :) Hiába, az egy jó dal. A My Best Friendet viszont már nyálasnak érzem (Carpenters-féle nyálasnak). Húha, a Today meg sajnos ennek egyenes folytatása. A Comin' Back to Me viszont nekem működik. Utána jó sok semmilyen szám követi egymást. A White Rabbit elég jó azért, a Plastic Fantastic Lover meg kellőképp pszichedelius. Szóval a lemez közepe gyenge. Ezért közepes lesz.

B (6)

Lepa

Nem igazán tetszett a korábban hallott albumuk, de megpróbálok objektívan hozzáállni. A Somebody to Love refrénje annak ellenére ismerős, hogy nem a Queen-féle nóta másik változata. Jobb, mint a nyitószám. Utána sokáig semmi. A Comin' Back To Me hosszú instrumentális intrója tetszik, de aztán az ének elrontja. Így is a jobbfélék közül való. A How Do You Feel? a tetszik és a nem tetszik között ingázik, utána az Embryonic Journey végre kiemelkedik. Jó, hogy nincs benne ének. :) Hú, de xar utána a White Rabbit. Ezt a fajta affeltálós női éneket utálom. Valami gombát emlegetnek benne, biztos begombázva írták. Az utolsó se győz meg, ez így bizony csak hatos, az is csak a két kiemelt számnak köszönhetően.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr848185724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása