2015. december 25. 01:42 - Az 500 legjobb album 2 arca

142. Various Artists – A Christmas Gift for You from Philles Records (1963)

xmas.jpg

Dönci

Na, halljunk, milyen producer volt Phil Spector a karácsonyi dalokhoz. Mondjuk elég vicces június 26-án ezt hallgatni.* Főleg, hogy őszi idő van. :) Viszont, ahogy számolgatok, a blogra december 26-án kerül**, szóval lesz helye. :) Hihetetlen, hogy szinte minden dalt ismerek, úgy beszivárogtak ezek a köztudatba. Bár számomra teljes mértékben érthetetlen, hogy hogy kerül a listára, és miért van ennyire elöl. Jaj, Phil köszönete a végén nem kéne, nagyon nyálba fordul. Hát, mit adjak erre? Nem zavart, csak értetlenül állok a dolog előtt, hogy meg kellett hallgatom eme kihívás keretében. 4 pont.

C+ (4)

Lepa

Furcsa dolog karácsonyi válogatást hallgatni a nyári szabadság előtti utolsó napon. Az első számot (White Christmas) rögtön ismerem persze, de biztos jó sok ismerős dallam lesz. Az I Saw Mommy Kissing Santa Claus elég vicces számcím. Közben mondjuk jó sok volt, de nincs mit kiemelni, ezek mind a „szokásos” amerikai karácsonyi dalok. A Rudolph the Red Nosed Reindeer nemkülönben vicces számcím. A Christmas (Baby Please Come Home) végre kicsit kiemelkedik, addig semmi különös. Lehet, hogy karácsonykor működne ez az album, de így egyszerűen nem, kicsit várom is a végét. A vége meg hihetetlenül gagyi, a levezetés, Phil Spector köszönetmondása nem kellett volna rá. Ennek a válogatásnak nincs helye a listán, mint ahogy a magyar „Csendes éj” lemeznek se lenne.

B (6)

* A bemutatkozásból és néhány korábbi bejegyzésből is kiderül talán, hogy a blog nem úgy naprakész, hogy minden egyes napon hallgatunk egy lemezt.

** Nyilván rosszul számoltam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr938185762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása