2015. december 27. 01:40 - Az 500 legjobb album 2 arca

140. Blondie – Parallel Lines (1978)

blondie_parallel_lines.jpg

Dönci

Már majdnem írtam, hogy tipikus '80-as évekbeli hangzás. :) Mindegy, a lényeg, hogy a new wave zenék komoly előfutára a Hanging on the Telephone. A One Way or Another pedig érdemelten világsláger. A Picture This pedig ritmusában és dallamvezetésében egyértelműen az '50-es évekből táplálkozik. A Fade Away and Radiate eleje meg biztos hatott a Cure sötétebb korszakára – a végén meg reggae-s hatások észlelhetők. A Pretty Baby és az I Know But I Don't Know nem annyira jönnek be. Aztán szintén nyomtalan dalok jönnek, viszont a Heart of Glass megintcsak világsláger – és zseniális ez is. Az I'm Gonna Love You Too is frenetikus. A Just Go Away is jó a végén. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Lepa

A Blondie is egy olyan banda, amit mindig is jobban meg akartam ismerni. Jól is nyit az album. A One Way or Anothert pedig ismerem, rendben van. A Fade Away and Radiate királyos. Az I Know But I Don't Know vicces cím, és felsőközepesen jó szám. A Will Anything Happen hasonlóan nem rossz, a Sunday Girl talán megint kiemelkedik. Az I'm Gonna Love You Too talán a legpunkosabb, de még így is nagyon langyi. Kicsit csalódtam, tökösebb számokra számítottam. És nem is nagyon invenciózus album, legalábbis mai füllel biztosan nem.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr168185772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása