2015. december 28. 01:39 - Az 500 legjobb album 2 arca

139. U2 – All That You Can't Leave Behind (2000)

u2_all_that_you_can_t_leave_behind_300x300.jpg

Lepa

Nem értem, miért volt annyira nagy sláger a Beautiful Day anno. A Stuck In A Moment… például máris sokkal jobb. Sőt, az Elevator is vagányabb, bár azért kimondottan jó számnak nem nevezném. Máig nem jöttem rá, mi irritál a U2-ban, de nem szeretem. Idővel egyre nagyobb pojácák lettek. Végig sablonos popszámok követik egymást, nem találok benne elég tökösséget. A Wild Honey egy tipikus példa erre: van dallam meg poposság, de semmi, ami igazán megfogna. A New York lefelé emelkedik ki: dögunalmas. A végén már örülök, hogy lejárt a lemez.

B- (5)

Dönci

Ezt a lemezt párszor meghallgattam. A mesternégyes az elején zseniális (Beautiful Day, Stuck in a Moment You Can't Get Out of, Elevation, Walk On – ez utóbbi a kedvencem ezek közül egyébként), nem véletlenül világsláger mindegyik. Tehát erős 10-esről indul a lemez. Viszont emlékeim szerint utánuk nem sok értékelhető darabot találtam korábban. Meghalljuk, most milyen lesz. Most a Kite is nagyon működik. Szóval mesterötös. Hm, az In a Little While is nagyon tetszik. Úgy fest, jó pillanatomban talált meg ez a lemez most. A Wild Honey is aranyos, most annak a hangulata is megnyer magának. A Peace on Earth miatt viszont bizonyosan nem kaphat tízest, akármilyen dalok következnek is. A When I Look at the World lüktetése megint bejön – a csilingelés mögötti gitárok és basszus elég ütős kombinációt hoznak. A New York is tetszik. A Grace kicsit alvósra veszi a figurát a végén. Izmos nyolcast kap összesítésben a lemez.

A- (8)

Compulsive Buyer Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr158202172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása