2016. január 02. 01:34 - Az 500 legjobb album 2 arca

134. Pavement – Slanted and Enchanted (1992)

pavement_slanted_and_enchanted_300x300.jpg

Dönci

A korábbi lemezük nagyon bejött. A Summer Babe (Winter  Version) meg már a címével megfog. Hm, olyan, mint egy belassított Eagle-Eye Cherry-nóta. Amúgy nagyon tetszik a torz gitárokkal és az előtérbe tolt énekkel. A Trigger Cut sem volt rossz. A No Life Singed Her nem annyira jött be. Az In the Mouth a Desert viszont nagyon király. A Conduit for Sale! szintén. Folyton azon gondolkodom közben, kikre hatottak, és kik hathattak rájuk. De a Pixies és a Nirvana jut csak eszembe hirtelen. Viszont valahogy mégis más, mint az a kettő. A Zürich Is Stained is tökre hangulatos. De tény, hogy ehhez a muzsikához is hangulat kell, mert érzem, hogy egy másik napon valószínűleg zavarnának az olyan dalok, mint a Chesley's Little Wrists. A Loretta's Scars is derekas, a Here meg tök szép. A Two States és a Perfume-V megint csak hangulatos darabok. A Fame Throwa is eléggé beteg, de a jó értelemben. Az utolsó kettő is tetszett. Ér egy izmos nyolcast simán.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Nem volt rossz az előző, remélem, ez is bejön. Nem nagyon tudok figyelni a stressz miatt, de az In the Mouth a Desert jó szám. Utána is vannak tök jók, de nem tudok nagyon figyelni, főleg a számcímekre.  A vége felé például a Jackals... jó. Elég progresszív – amúgy meg még mindig tiszta Pixies ez a zenekar. Jó az album, biztos meghallgatom még nyugisabb időszakokban.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr918202272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása