2016. január 03. 01:33 - Az 500 legjobb album 2 arca

133. The Notorious B.I.G. – Ready to Die (1994)

the_notorious_b_i_g_ready_to_die_300x300.jpg

Lepa

Hát, szegény srác eléggé megjósolta a jövőt az albumcímeivel. Amúgy az intrót nagyon unom, majdnem 4 perc. Nem szerencsés így kezdeni egy lemezt. Utána a szokásos hip-hop, a szokásos szófordulatokkal, a szokásos szexelős intermezzóval. Nem igazán tudnék mit kiemelni. A Juicy az első slágeresebb szám, az már a mai R&B-s hip-hopra hasonlít. A Big Poppa is elmegy, jó nyugis, relaxálós szám, nem idegesít. A Respectben meg női ragga is van, hmmm. Ezek a kis dolgok húzzák fel ötösre, de persze ezt se fogom soha többé hallgatni magamtól.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Na, Biggie ismét egy utólag fura lemezcímmel szerepel a listán. Amúgy a Things Done Changed alapján elég jó MC volt a koma. A Gimme the Loot is hangulatos. A Warning is a kemény ars-poeticus darabok közül való. A címadó is erős. Hű, a Juicy a gigasláger, ezt ismerem. Ebben énekli meg a múltját. Gyakorlatilag ezzel a számmal lett sztár, ha jól tudom. Az Everyday Struggles is rendben van. „Umbilical cord's wrapped around my neck" – a Respect eme soraiból kiderül, hogy Biggie is biztos sok Sziámit hallgatott. :D Meg még Diana King is feltűnik benne legnagyobb slágerének újraértelmezésével. A Friend of Mine és az Unbelievable nem teszik egyáltalán. Sőt, az utolsó se jött be. Kár a végért: 6 pont.

B (6)

Need For Speed Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr728202432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása